SyLiv - heimsydd i småskala

SyLiv - det er meg :)

Jeg, Liv, er en syglad dame som trives veldig godt ved symaskina. Da jeg pensjonerte meg i 2017, fikk jeg kontroll over egen tid, og det ble da naturlig å prioritere mer tid til sying.  I 2020 etablerte jeg SyLiv. Jeg holder til i Buvika, sør-vest for Trondheim.


Jeg har alltid vært glad i å sy. Moren min var forbilde og en tålmodig, god læremester. Dukkeklærne mine sydde jeg på bestemor sin gamle Singer sveivesymaskin. De første plaggene til meg selv, sydde jeg med god hjelp av mamma. Etterhvert  overtok jeg gjerne symaskina selv. Som tenåring var jeg stolt av å gå i mine egensydde slengbukser. I 1975 brukte jeg 1500 kr av studielånet mitt til å kjøpe mi første symaskin, ei brukt Bernina. Den har vært flittig i bruk, og lever fortsatt i beste velgående. Da jeg selv ble mamma, sydde jeg mye av klærne til guttene mine. 


Jeg syr hverdagsklær, i stoffer av god, bahagelig kvalitet som tåler vask. Det jeg syr gjøres fortløpende tilgjengelig i nettbutikken. Alt som legges ut er hjemmesydd i småskala, med få eksemplarer i samme  stoff.  Jeg håper du liker det jeg syr!


Et sosialt liv er viktig for meg, så jeg deltar gjerne i sytreff og workshops sammen med andre syglade entusiaster. Og ikke minst setter jeg pris på besøk og en syprat over en kopp kaffe, her i systua mi. Velkommen innom!